Wall Street: Σε θετικό έδαφος το ξεκίνημα του β' εξαμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε θετικό έδαφος το ξεκίνημα του β' εξαμήνου
wall street
Με μικρές διακυμάνσεις σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street την πρώτη ημέρα του β’ εξαμήνου του έτους, έχοντας αφήσει πίσω της ένα α’ εξάμηνο με σημαντικά κέρδη.

Με μικρές διακυμάνσεις σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street την πρώτη ημέρα του β’ εξαμήνου του έτους, έχοντας αφήσει πίσω της ένα α’ εξάμηνο με σημαντικά κέρδη. Οι επενδυτές συνυπολογίζουν και την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά από την εβδομαδιαία ανακοίνωση για την αγορά εργασίας.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται 0,21% στις 34.574 μονάδες.
O S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 4.308 μονάδες.
O Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,13% στις 14.522 μονάδες.

Το α’ εξάμηνο του 2021 για την Wall Street απέφερε σημαντικά κέρδη και για τους τρεις βασικούς δείκτες. Ο S&P 500, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Ιουλίου, σημείωνε συνολική άνοδο 14,4% για το έτος, ενώ οι Dow Jones και Nasdaq αποκόμισαν 12% αμφότεροι από την αρχή του χρόνου.

Ωστόσο, την Πέμπτη, οι επενδυτές παρατηρούν την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου να φτάνει ξανά στο 1,47%, βάζοντας ξανά στην συζήτηση τον πληθωρισμό.

Η άνοδος αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για τις νέες εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας οι οποίες έπεσαν σε 364.000 από 415.000 προηγουμένως.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 388.000 αιτήσεις.

Οι 364.000 αιτήσεις αποτελούν νέο προ-πανδημίας χαμηλό για τα νέα επιδόματα ανεργίας, καθώς αντίστοιχος αριθμός δεν είχε σημειωθεί από τα μέσα Μαρτίου του 2020.

Εξάλλου, ο ο PMI μεταποίησης στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 62,1 μονάδες έναντι 62,6 μονάδες στην αρχική μέτρηση, φτάνοντας ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τον Μάιο.

Σε εταιρικά νέα, η φαρμακευτική Walgreens ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 34,03 δισ. δολάρια έναντι 30,36 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο της περσινής χρονιάς και αντί πρόβλεψης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FastSet για πωλήσεις 33,49 δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,51 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 1,16 δολάρια.

Οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων της General Motors (GM), κατά το β΄τρίμηνο του '21, στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζεται η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πωλήσεις 688.236 οχημάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας άνοδο 39,7%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μετοχή της εταιρείας ενδοσυνεδριακά υποχωρεί άνω του 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Πρεμιέρα» της Walgreens στα εταιρικά αποτελέσματα - Άνω των προσδοκιών οι πωλήσεις

Σε προ-κορονοϊού χαμηλό οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

General Motors: Στο 39,7% οι πωλήσεις οχημάτων το β' τρίμηνο του '21 - Δεν «έπιασε» τις εκτιμήσεις των αναλυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider