Στάση αναμονής στη Wall Street για την τελευταία μέρα του Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση αναμονής στη Wall Street για την τελευταία μέρα του Ιουνίου
Ήπιες μεταβολές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή.

Με οριακές κινήσεις ξεκινούν την τελευταία μέρα συνεδριάσεων του Ιουνίου και του α' εξάμηνου του έτους οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις για την απασχόληση στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, από την αρχή του 2021 ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 14%, ενώ Dow Jones και Nasdaq μετρούν άνοδο 12%.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Ιούνιο και στις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου την Παρασκευή, καθώς αυτά αναμένεται να δώσουν μια σαφή εικόνα για την πορεία προσλήψεων των επιχειρήσεων εν μέσω των αυξημένων πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου.

Εξάλλου, σημειώνεται πως από αύριο ξεκινούν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του έτους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% ή 10,59 μονάδες στις 34.302 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,01% ή 1,34 μονάδες στις 4.290 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,31% ή 18,93 μονάδες στις 14.486 μονάδες.

Σημειώνεται πως τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq παραμένουν σε απόσταση βολής από νέα ιστορικά υψηλά, μετά από τα ρεκόρ των τελευταίων συνεδριάσεων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, το ποσό των 4,4 δισ. δολαρίων συγκέντρωσε η δημόσια προσφορά (IPO) για την εισαγωγή της κινεζικής εταιρείας μίσθωσης υπηρεσιών οχημάτων DiDi.

Η DiDi πούλησε περίπου 317 εκατομμύρια μετοχές περίπου 10% περισσότερες από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, με βάση μια ενημερωμένη κατάθεση την Τρίτη.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σημαντική κάμψη στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό των ΗΠΑ τον Ιούνιο προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας της ADP.

Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν 692.000 νέες θέσεις εργασίας από 886.000 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 600.000 νέες θέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider