Κέρδη για το πετρέλαιο καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχωρούν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχωρούν
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,75 δολάρια και το μπρεντ στα 75,28 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0, 7%.

Το πετρέλαιο εξακολουθεί να διατηρεί τα μικρά κέρδη που κατέγραψε χθες ύστερα από τη δημοσίευση στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα τα οποία μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Στο μέτωπο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη "ΔΕΛΤΑ" σαρώνει πολλές χώρες επιβάλλοντας νέα περιοριστικά μέτρα, ιδίως στην Αυστραλία και την Πορτογαλία, η αγορά εξακολουθεί να διατηρεί τις ελπίδες της για ανάκαμψη της ζήτησης.

Το θετικό κλίμα ενισχύεται και από τις δηλώσεις του Mohammad Barkindo, Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ, ο οποίος δήλωσε ότι η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021.

Η Goldman προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια επιπλέον την ημέρα στα τέλη του 2021, προκαλώντας ένα έλλειμμα 5 εκατομμυρίων στην προσφορά.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015.

Ωστόσο, οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο ώστε να επιστρέψει η Ουάσινγκτον στη συμφωνία και να άρει τις κυρώσεις.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (13:07 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,75 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,06% και το μπρεντ στα 75,28 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0, 7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider