Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν όψει των συνομιλιών του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν όψει των συνομιλιών του ΟΠΕΚ+
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,97 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,11% και το μπρεντ στα 76,01 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,22%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς η άνοδος των κρουσμάτων COVID-19 στην Ασία έβαλε φρένο στο ράλι των προηγούμενων εβδομάδων ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση του ΟΠΕΚ + αυτής της εβδομάδας.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για πέμπτη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση καυσίμων ανέκαμψε λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης των ταξιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ οι προμήθειες αργού ήταν περιορισμένες καθώς ο ΟΠΕΚ +, διατήρησε τις περικοπές παραγωγής. Παρά την πτώση που καταγράφουν τώρα, οι αναλυτές θεωρούν ότι το ράλι δεν έχει τελειώσει ακόμη.

"Οι τιμές του αργού είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται ... Η διάθεση εμβολίων και η ισχυρή θερινή ζήτηση δημιουργούν ένα ισχυρό ανοδικό κοκτέιλ", δήλωσε ο Stephen Brennock από την PVM.

Η ANZ και η ING αναμένουν ότι ο ΟΠΕΚ + θα αυξήσει την παραγωγή κατά περίπου 500.000 βαρέλια τηνν ημέρα τον Αύγουστο, κάτι το οποίο είναι πιθανό να υποστηρίξει υψηλότερες τιμές.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (14:43 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 73,97 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,11% και το μπρεντ στα 76,01 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider