Με νέα ρεκόρ έκλεισε την καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νέα ρεκόρ έκλεισε την καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο η Wall Street
Κέρδη και ρεκόρ την Παρασκευή για την Wall Street, με τους επενδυτές να μην κάμπτονται από τον «τίγρη του πληθωρισμού» ποντάροντας πως θα είναι παροδικός.

Κέρδη και ρεκόρ την Παρασκευή για την Wall Street, με τους επενδυτές να μην κάμπτονται από τον «τίγρη του πληθωρισμού» ποντάροντας πως θα είναι παροδικός.

Έτσι ο Dow Jones κέρδισε 0,70% ή 239 μονάδες, στις 34.435 μονάδες.

O S&P 500, κατέκτησε άλλο ένα ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,34% στις 4.280 μονάδες.

O Nasdaq υποχώρησε οριακά 0,06% στις 14.360 μονάδες.

Στα στοιχεία της ημέρας, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού που η Fed χρησιμοποιεί για να καθορίσει την πολιτική της, ο δείκτης βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αυξήθηκε 3,4% τον Μάιο, που είναι και η ταχύτερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Αν και το γεγονός θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανησυχία για τον πληθωρισμό, ήταν εντός των εκτιμήσεων του Dow Jones και δεν δείχνει να κάμπτει το bullish πνεύμα στις αγορές.

Στις μετοχές, μετά την ανακοίνωση πως την έγκριση της FAA έλαβε σήμερα Παρασκευή η Virgin Galactic, για να πραγματοποιεί διαστημικές πτήσεις με επιβάτες, η μετοχή της εταιρείας του Ρίτσαρντ Μπράνσον εκτοξεύθηκε άνω του 15%.

Η μετοχή της Nike κατέγραψε κέρδη άνω του 13% ενδοσυνεδριακά και κινείται προς ένα νέο υψηλό ρεκόρ, μετά την πρόβλεψη της εταιρείας πως οι ετήσιες πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή κατέκτησαν την Πέμπτη συνεχή εβδομάδα κερδών με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι για τη ζήτηση του μαύρου χρυσού εν μέσω οικονομικής ανάκαμψης. Η τιμή του αμερικάνικου αργού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 0,75 δολάρια ή 1% για να κλείσει στα 74,05 δολάρια το βαρέλι.

H τιμή του χρυσού «πήρε τα πάνω της» την Παρασκευή σημειώνοντας κέρδη για την εβδομάδα, που είναι και η πρώτη εβδομαδιαία αύξηση εδώ και 4 εβδομάδες. Στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, η τιμή του χρυσού κέρδισε 1,1 δολάρια, ή 0,1%, κλείνοντας στα 1.777,80 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider