Ήπια κέρδη για τις ευρωαγορές στο τέλος της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για τις ευρωαγορές στο τέλος της εβδομάδας
Αβεβαιότητα που προκαλούν τα στοιχεία για άνοδο του πληθωρισμού, προερχόμενα από Βρετανία και Αμερική.

Με επιφυλακτικές κινήσεις και μικρά κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν πλήρως την αβεβαιότητα που προκαλούν τα στοιχεία για άνοδο του πληθωρισμού, προερχόμενα από Βρετανία και Αμερική.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε ήπια άνοδο 0,13% στις 457,63 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.136 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,12% στις 15.607 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε αρνητικά κατά 0,13% στις 6.622 μονάδες.
Στον ευρωπαϊκό Νότο και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κέρδισε 0,35% στις 25.510 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 9.096 μονάδες.

Tην Πέμπτη είχαν προηγηθεί οι προβλέψεις της BoE για τον πληθωρισμό, με την τράπεζα να εκτιμά πως θα αυξηθεί περαιτέρω πάνω από τον στόχο, κυρίως λόγω της εξέλιξης των τιμών ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων και πως πιθανότατα θα ξεπεράσει το 3% για μια προσωρινή περίοδο.

Αντίστοιχα, την Παρασκευή, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να ανακοινώνει πως ο δείκτης βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε 3,4% τον Μάιο, που είναι και η ταχύτερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider