Συνέχισε τις υψηλές πτήσεις το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέχισε τις υψηλές πτήσεις το πετρέλαιο
Πάνω από τα 73 δολάρια το WTI την Πέμπτη, τα 75 δολάρια το βαρέλι μπορεί να δει το Brent.

Σε υψηλά επίπεδα κοντά τριών ετών κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λαμβάνοντας ώθηση από τις μειώσεις των αποθεμάτων των ΗΠΑ και την επιτάχυνση της γερμανικής οικονομικής δραστηριότητας.

«Το αφήγημα παραμένει το ίδιο: η ανάκαμψη στις μεταφορές και στις δραστηριότητες αναψυχής στον δυτικό κόσμο τροφοδοτεί τη ζήτηση πετρελαίου και εξαντλεί τα αποθέματα», έγραψε σε σημείωμα ο Norbert Rücker, επικεφαλής οικονομικών της Julius Baer. Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής ζήτησης καυσίμων τροφοδοτούνται από τα στοιχεία στη Γερμανία όπου στη λιανική καταγράφεται το μεγαλύτερο ανοδικό άλμα από την επανένωση της χώρας εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες.

Έτσι, την Πέμπτη, το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο 0,30% στα 73,29 δολάρια ενώ το Brent κατέγραψε ήπια πτώση 0,03% στα 74,79 δολάρια το βαρέλι.

Επιπλέον, τα τελευταία νέα από το Qatar Economic Forum αναφέρουν ότι το κεντρικό θέμα των συζητήσεων είναι ένα: πότε το πετρέλαιο θα αγγίξει τα 100 δολ./βαρέλι.

Οι λόγοι είναι πλέον αρκετοί… και δεν αφορούν μόνο την σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης ή τα προβλήματα προσφοράς και μεταφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider