Σε επίπεδα υψηλά η Wall Street, μετά από τα αμερικανικά μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε επίπεδα υψηλά η Wall Street, μετά από τα αμερικανικά μάκρο
S&P 500 και Nasdaq έβαλαν πλώρη για καινούργια ρεκόρ, εν μέσω διάθεσης των επενδυτών για τοποθετήσεις στα ταμπλό.

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει την ισχυρότερη άνοδο, αλλά τον S&P 500 και τον Nasdaq να διαπραγματεύονται σε νέα ιστορικά υψηλά.

Κύριος λόγος για τη θετική διάθεση των αναλυτών θεωρείται η σωρεία οικονομικών ανακοινώσεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με το ΑΕΠ της χώρας να «τρέχει» με ρυθμό 6,4% για το α' τρίμηνο του 2021, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη των μέτρων της κυβέρνησης για την ανάκαμψη μετά από την κρίση του κορονοϊού.

Στο μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με γερουσιαστές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση του Λευκού Οίκου για το σχέδιο υποδομών στις ΗΠΑ και υπό ποιες προϋποθέσεις και όρους θα μπορούσε να ψηφιστεί από το Κογκρέσο.

«Έχουμε συμφωνία», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο μετά τη συνάντηση. Αξ΄ίζει να σημειωθεί πως το πακέτο περιλαμβάνει 579 δισ. δολάρια σε νέες δαπάνες ενώ ο συνολικός «πήχης» μπορεί να φτάσει περίπου το 1 τρισ. δολάρια για πάνω από πέντε χρόνια.

Έτσι, ο Dow Jones ενισχύεται 1,01% ή 343 μονάδες στις 34.222 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,66% στις 4.270 μονάδες, και ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,70% ή 100 μονάδες στις 14.372 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σε 411.000 διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για μείωση από τις 412.000 αιτήσεις της προηγούμενες εβδομάδας, αλλά τα στοιχεία κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και οι οποίοι ανέμεναν μια μέτρηση στις 380.000 αιτήσεις.

Εξάλλου, ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία για το α' τρίμηνο ανήλθε στο 2,5%, σταθερός σε σχέση με την αρχική μέτρηση και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 88,1 δισ. δολάρια για τον Μάιο, από 85,7 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για 87,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider