Ξανά νευρικότητα στη Wall Street, ακόμα ένα ρεκόρ για τον Nasdaq 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά νευρικότητα στη Wall Street, ακόμα ένα ρεκόρ για τον Nasdaq 
Οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζουν να αποτιμούν τις τελευταίες αναφορές της Fed για την πορεία της οικονομίας.

Μικρές μεταβολές σημειώθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, με τις τεχνολογικές μετοχές να ανεβάζουν σε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό τον Nasdaq και με την Wall Street να συνεχίζει να αποτιμά τις τελευταίες αναφορές από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου χθες, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε πως η τράπεζα δεν βιάζεται σχετικά με το χρόνο που θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της. Ο Πάουελ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τις προβλέψεις της Fed επί των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, προβληματίζοντας και πάλι τους επενδυτές για τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας, ειδικότερα εν μέσω των στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,21% ή 71,34 μονάδες στις 33.874 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,12% ή 5,19 μονάδες στις 4.241 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,13% ή 4,78 μονάδες στις 14.271, στο 16ο ιστορικό υψηλό του μέσα στο 2021.

Σε επίπεδο στοιχείων, o PMI μεταποίησης της Markit για την οικονομία των ΗΠΑ αυξήθηκε στις 62,6 μονάδες τον Ιούνιο από 62,1 μονάδες τον Μάιο και αντί πρόβλεψης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 61,5 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του δείκτη από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων της Markit.

Ο PMI υπηρεσιών έπεσε στις 64,8 μονάδες από τις 70,4 μονάδες του Μαΐου και αντί 70 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο σύνθετος PMI για την αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 63,9 μονάδες έναντι 68,7 μονάδων τον Μάιο.

Σημειώνεται πως ο σύνθετος PMI και ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 μηνών.

Εξάλλου, μικρότερο του αναμενόμενου διαμορφώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ για το α' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Ειδικότερα, το έλλειμμα έφτασε τα 195,7 δισ. δολάρια από 188,5 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2020.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως το έλλειμμα θα φτάσει στα 206,2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider