Ευρωπαϊκές αγορές: Οι μετοχές ανακάμπτουν από τις απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Οι μετοχές ανακάμπτουν από τις απώλειες
Ενδοσυνεδριακά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,30% στις 453.33 μονάδες.

Με απώλειες ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια όμως σύντομα «γύρισαν» σε θετικό πρόσιμο και κέρδη.

Ενδοσυνεδριακά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,30% στις 453.33 μονάδες. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,10%, στις 7.024 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο κατά 0,25, στις 6.585 μονάδες και ο γερμανικός δείκτης DAX γύρισε σε θετικό έδαφος ενισχυόμενος κατά 0,68% στις 15.554 μονάδες.

Όπως σημειώνει το CNBC ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, (ή δείκτης φόβου όπως έχει επικρατήσει) που αντιπροσωπεύει την αναμενόμενη μεταβλητότητα του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ τις επόμενες 30 ημέρες, αυξήθηκε κατά 16,6% την Παρασκευή.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την εκτίμησή της ότι θα προβεί σε δυο αυξήσεις των 25 μονάδων το 2023. Οι πιέσεις στις χρηματαγορές εντάθηκαν την Παρασκευή όταν ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard είπε πως η στροφή προς μια ταχύτερη σύσφιξη της πολιτικής ήταν μια «φυσική» αντίδραση στην οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην ταχύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού καθώς η χώρα «ανεβάζει ρολά» μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές που επικαλείται το CNBC οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων από την Fed θα γίνουν νωρίτερα από ό,τι έχει ανακοινώσει η Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider