Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο - Προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο - Προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,21 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,12% και το μπρεντ στα 74,17 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,24%.

Άνοδο καταγράφει η τιμή το πετρελαίου και την Τετάρτη με το μπρεντ να "φλερτάρει" με τα 75 δολάρια και τους διεθνείς αναλυτές να κάνουν λόγο για σταθερά ανοδική πορεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σε ανοδική τροχιά φέτος, δεδομένης της ισχυρής ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης μετά την πτώση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Πετρελαίου της Ιαπωνίας (PAJ), PAJ Tsutomu Sugimori την Τετάρτη.

«Η παγκόσμια ζήτηση αργού αναμένεται να ανακάμψει περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δεδομένης της αναζωογόνησης της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», σημείωσε ο Sugimori.

Ο κόσμος θα χρειαστεί πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚ + καθώς η παγκόσμια ζήτηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα στα τέλη του επόμενου έτους, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την περασμένη εβδομάδα.

Την Τετάρτη το μεσημέρι (13:51 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,21 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,12% και το μπρεντ στα 74,17 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,24%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider