Πετρέλαιο: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το μπρεντ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,13 δολάρια και το μπρεντ στα 73,14 δολάρια.

Κοντά σε υψηλό διετίας εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς αυξάνεται σταδιακά η κατανάλωση σε πολλές χώρες λόγω της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Περαιτέρω ώθηση στις τιμές δίνουν οι περικοπές παραγωγής από την πλευρά του ΟΠΕΚ+ καθώς και οι προβλέψεις για έλλειψη εφοδιασμού μελλοντικά.

Ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η προτίμηση της Wall Street για πράσινη ενέργεια θα μειώσει τις δαπάνες για εξόρυξη πετρελαίου και θα οδηγήσει σε ελλείψεις εφοδιασμού και υψηλότερες τιμές καυσίμων.

Τα διεθνή funds επενδύουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενώ οι δαπάνες στο upstream ακολουθούν φθίνουσα πορεία. Μάλιστα, η μείωση της δραστηριότητας στον τομέα των ορυκτών καυσίμων τείνει να γίνει τόσο αισθητή ώστε, όπως υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές, μπορεί να χρειαστεί να πασχίσουν μελλοντικά για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο.

Η ζήτηση για αργό αναμένεται ότι θα είναι ισχυρή κατά την επόμενη δεκαετία καθώς χρησιμοποιείται για την παραγωγή καυσίμων και πετροχημικών μεταφορών που χρησιμοποιούνται για πλαστικά και άλλα οικιακά προϊόντα.

Την Τρίτη (12:34 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,13 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,35% και το μπρεντ στα 73,14 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider