Σε υψηλό δυόμιση ετών το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό δυόμιση ετών το μπρεντ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,90% και το μπρεντ στα 73,39 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,96%.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών, υποστηριζόμενες από την οικονομική ανάκαμψη και την προοπτική αύξησης της ζήτησης καυσίμων καθώς οι ο ρυθμός εμβολιασμού στις ανεπτυγμένες χώρες έχει επιταχυνθεί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων επιστρέφει στα προ-πανδημικά επίπεδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ περισσότερα αεροπλάνα βρίσκονται στον αέρα καθώς τα περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης του COVID-19 μειώνονται σταδιακά.

H αγορά ενισχύθηκε επίσης από τη σύνοδο κορυφής της G7, όπου οι πλουσιότερες δυτικές χώρες προσπάθησαν να προβάλουν μια εικόνα συνεργασίας αναφορικά με την ανάκαμψη μετά από την πανδημία.

«Εάν ο εμβολιασμός του παγκόσμιου πληθυσμού επιταχυνθεί περαιτέρω, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια ακόμη ταχύτερη ανάκαμψη της ζήτησης», δήλωσε η Louise Dickson από την Rystad Energy.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα στα τέλη του 2022, πιο γρήγορα από ό, τι υπολογιζόταν προηγουμένως.

Την Δευτέρα το απόγευμα (17:58 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,90% και το μπρεντ στα 73,39 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,96%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider