Υψηλό διετίας για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 72 δολάρια το μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλό διετίας για το πετρέλαιο - Πάνω από τα 72 δολάρια το μπρεντ
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 70,42 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,54% και το μπρεντ στα 72,76 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,75%.

Σε υψηλό διετίας παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη λαμβάνοντας ώθηση από τις ενδείξεις ισχυρής ζήτησης καυσίμων στις δυτικές οικονομίες, ενώ η προοπτική της επιστροφής των ιρανικών προμηθειών εξασθενίζει καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι απίθανο να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

«Η εκτίμηση ότι η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα αυξηθεί σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους ανοίγει το δρόμο για το ράλι των τιμών», ανέφεραν οι αναλυτές της PVM.

Τα πρόσφατα δεδομένα κίνησης υποδηλώνουν ότι οι ταξιδιώτες βγαίνουν στους δρόμους καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί, ανέφεραν αναλυτές της ANZ Research σε σχετικό σημείωμα, επισημαίνοντας τα δεδομένα της TomTom που έδειξαν ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε 15 ευρωπαϊκές πόλεις είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Την Τρίτη, η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας προέβλεψε αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου στον κόσμο, υπολογίζοντας ότι θα φθάσει τα 1,49 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έναντι προηγούμενης πρόβλεψης η οποία έκανε λόγο για 1,39 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Την Τετάρτη το απόγευμα (17:16 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 70,42 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,54% και το μπρεντ στα 72,76 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider