Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 910 μονάδες με χαμηλό τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 910 μονάδες με χαμηλό τζίρο
«Πάτησε γκάζι» το ΧΑ με τα βαριά χαρτιά να στέλνουν το ΓΔ πάνω από τις 910 μονάδες.

«Πάτησε γκάζι» το Χρηματιστήριο λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης πιάνοντας τις 910 μονάδες, χωρίς ωστόσο να πείσει καθώς ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Οι επενδυτές αναμένουν τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τις οικονομικές προοπτικές στην Ευρωζώνη αλλά και για τον πληθωρισμό και την τύχη των προγραμμάτων.

Η επιφυλακτικότητα των ξένων κυρίως επενδυτών έγκειται και στα χαμηλά επίπεδα τζίρου που αποτυπώθηκε χθες.

Σύμφωνα με τη Merit, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 889 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 889 και 860 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,27% στις 913,48 μονάδες, με τον τζίρο στα 69,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 σημειώνει άνοδο 1,25% στις 2.220 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 2,3% στις 577,9 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο 1,24% στα 2,648 ευρώ, η Eurobank στο +0,08% στα 0,799 ευρώ, η Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 3,6% στα 1,15 ευρώ, και η Πειραιώς στο +0,92% στα 1,54 ευρώ.

Στις μετοχές, στα «βαριά» χαρτιά του FTSE Large Cap σημαντική άνοδο κατέγραψαν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο 1,14%, ο ΟΤΕ στο 2,01%, η Jumbo 2,28% η ΕΥΔΑΠ στο 0,92% και η Motor Oil στο 1,31% και η Ελλάκτωρ στο 1,3%.

Στην Titan πέρασαν συνολικά οκτώ πακέτα κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Τα πακέτα αφορούν 337.400 μετοχές ήτοι το 0,4% της εισηγμένης περίπου ενώ «άλλαξαν χέρια» στην τιμή των 16,9 ευρώ.

Από την άλλη, το κλίμα θεωρεται ευνοϊκό, οι αποδόσεις του δεκαετούς παραμένουν χαμηλότερα από τις αντίστοιχες ιταλικές εδώ και πολλές εβδομάδες και η ΕΚΤ δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τις προθέσεις της για το θα κάνει το τρίτο τρίμηνο με τις αγορές του PEPP.

Στο περιβάλλον αυτό, σύμφωνα με διαρροές στο πρακτορείο Reuters – και κατα την συνήθεια του ΥΠΟΙΚ οχι σε ελληνικά ΜΜΕ – ο ΟΔΔΗΧ αποφάσισε την επανέκδοση (εκ νέου άνοιγμα) του δεκαετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο με προβλεπόμενη λήξη τον Ιούνιο του 2031.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr το άνοιγμα θα ξεκινήσει με συνολικό στόχο τα 2 δισ. ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται ανάλογα με τις προσφορές που θα γίνουν από τους primary dealers να αυξηθεί στα 2,5 δισ. ευρώ, αν όχι και περισσότερο...

Ο ΟΔΔΗΧ έχει δώσει την σχετική εντολή στις BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura, προκειμένου να ανοίξουν την έκδοση του δεκαετούς και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αύριο.

Παράλληλα, το ενδιαφέρων στρέφεται και στο roadshow του Χρηματιστηρίου που ξεκινά σήμερα με 33 εισηγμένες να δίνουν το παρών και ώστε να ισχυροποιηθεί το σήμα της εγχώριας αγοράς σε διεθνή ισχυρά χαρτοφυλάκια.

Συνολικά 33 εισηγμένες θα δώσουν το παρών.

ADMIE HOLDING

AEGEAN AIRLINES

ALPHA BANK

ATHENS EXCHANGE GROUP

ATHENS WATER SUPPLY & SEWERAGE COMPANY (EYDAP)

AUTOHELLAS

CENERGY HOLDINGS

ELLAKTOR

ELVAL HALCOR

ENTERSOFT

EPSILON NET

EUROBANK

FOURLIS

GEK TERNA – TERNA ENERGY

HELLENIC PETROLEUM

HELLENIC TELECOM (OTE)

IKTINOS HELLAS

KRI KRI

LAMDA DEVELOPMENT

MOTOR OIL

MYTILINEOS

NATIONAL BANK OF GREECE

OPAP

PIRAEUS BANK

PIRAEUS PORT AUTHORITY

PRODEA INVESTMENTS

PROFILE SOFTWARE

PUBLIC POWER CORPORATION (DEI)

QUEST HOLDINGS

SARANTIS GROUP

THRACE GROUP

TITAN VIOHALCO

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider