Αναλυτές: Οι αναπτυσσόμενες αγορές είναι έτοιμες για νέο «αλμα» - Ποιες ξεχωρίζουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές: Οι αναπτυσσόμενες αγορές είναι έτοιμες για νέο «αλμα» - Ποιες ξεχωρίζουν
Ο δείκτης EEM ETF ξκατέγραψε υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας το υψηλό επίπεδο που έθεσε τον Οκτώβριο του 2007.

Η απόδοση των αναπτυσσόμενων αγορών είναι χαμηλότερη σε σχέση με αυτή του δείκτη S&P 500 από την αρχή του 2021, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τεχνικού αναλυτή Ari Wald, της Oppenheimer, η εξέλιξη θα είναι καλύτερη, με την απόδοση να «επισκέπτεται» τα υψηλά επίπεδα του 2007.

Νωρίτερα φέτος, το ETF (Exchange-traded fund) αναδυόμενων αγορών της MSCI κατέγραψε υψηλό όλων των εποχών ξεπερνώντας αυτό που πέτυχε τον Οκτώβριο του 2007, με τον Wald να βλέπει το ETF να επιχειρεί νέα προσπάθεια ανόδου. Μέχρι στιγμής βρίσκεται 5% χαμηλότερα από το υψηλό που σημείωσε τα μέσα Φεβρουαρίου 2021.

«Όσο το ETF βρίσκεται πάνω από το σημείο στήριξης στα 52 δολάρια - το οποίο σηματοδοτεί τόσο το χαμηλό Μαρτίου, όσο και το μέσο 200 ημερών - πιστεύω πως θα καταγραφεί μία πιο ξεκάθαρη ανοδική πορεία, σε νέα υψηλά τους ερχόμενους μήνες».

Το EEM ETF ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας στα 55,71 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, ο Wald σημειώνει τον China Petroleum & Chemical σαν μία μετοχή που θα μπορούσε να ηγηθεί της ανοδικής πορείας. «Απέχει, ακόμα, περίπου 40% από την τιμή που συναλλασόταν το 2018 και είμαστε στην περίοδο που θα αντιστρέψει αυτή την πολυετή ύφεση. Υπάρχει στήριξη στο μέσο 50 ημερών περίπου στα 53 δολάρια και πιστεύω πως όσο βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα, αυτή η μετοχή θα φτάσει στα 60 δολάρια, ή και λίγο παραπάνω».

Η China Petroleum έκλεισε τη Δευτέρα στα 55,08 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με το CNBC, η Nancy Tengler, της Laffer Tengler Investments, επιλέγει τη Χιλή ως μία από τις τρεις αναπτυσσόμενες περιοχές που «προτείνει» για επενδύσεις.

«Η Χιλή είναι κυρίαρχος πάροχος χαλκού, παραγωγός χαλκού, σε διεθνές επίπεδο και είχαν μία πολύ αποτελεσματική πορεία εμβολιασμού κατά του Covid, με 3,5 εκατ. πολίτες, από τους 19 εκατ. πολίτες, να έχουν ήδη εμβολιαστεί. Παράλληλα, τα οικονομικά ιστιτούτα είναι δυνατά».

Ο ECH iShares Chile ETF, ο οποίος δίνει έκθεση στην αγορά της Χιλής βρίσκεται υπό πίεση τους τελευταίους μήνες, με πτώση σχεδόν 20% από το υψηλό Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider