Ήπιες μεταβολές στη Wall Street στην αρχή της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στη Wall Street στην αρχή της εβδομάδας
Ήπιες μεταβολές στους δείκτες της Wall Street μετά τα ρεκόρ του S&P 500.

Στον «αστερισμό» της συμφωνίας της G7 για την επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου κινούνται οι επενδυτές στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον αντίκτυπου που θα έχει μια τέτοια κίνηση στα μεγέθη των εταιρειών.

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες της G7 συμφώνησαν το Σάββατο να στηρίξουν έναν ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή 15% και το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις χώρες της G20 για μια ευρύτερη συμφωνία για τις νέες φορολογικές προτάσεις.

Από την άλλη, η βελτίωση που καταγράφεται η αγορά εργασίας των ΗΠΑ (μέσω των 559.000 νέων θέσεων εργασίας) δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να «ανοίξει» τη συζήτηση του tapering στις αγορές ομολόγων για την Fed. Η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester, χαρακτήρισε «στέρεα» την άνοδο, όμως δήλωσε πως απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ένα ποσοστό στο 5,9%, ενώ ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε ανοδικά, από τις 266.000 στην αρχική μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Έτσι, ο Dow Jones καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 34.793 μονάδες, ο S&P 500 διαπραγματεύεται στις 4.230 μονάδες, κοντά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον Μάιο και ο Nasdaq σημειώνει ήπια πτώση 0,04% στις 13.812 μονάδες.

Από τις μετοχές του βιομηχανικού δείκτη άνοδο ξεχωρίζουν η Visa στο +1,6% και η American Express στο +0,73%.

Το αμερικανικό 10ετές καταγράφει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στο 1,567%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider