Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 69,46 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,23% και το μπρεντ στα 71,69 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,28%. 

Υποχωρεί από το υψηλό διετίας το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων για μια πυρηνική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει τον εφοδιασμό σε αργό.

Παρά το γεγονός ότι ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συντονισμό των διαπραγματεύσεων είχε πει ότι πίστευε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αυτή την εβδομάδα, άλλοι ανώτεροι διπλωμάτες θεωρούν ότι πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις.

«Η κύρια ανησυχία είναι ότι τα ιρανικά βαρέλια θα επιστρέψουν στην αγορά, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν από τις ιρανικές προεδρικές εκλογές», σημειώνει σχετικά ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων στο Phillips Futures .

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το Ιράν θα αυξήσει την παραγωγή του κατά 500.000 σε 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως μετά την άρση των κυρώσεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά προσπαθούν να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ της αυξανόμενης ζήτησης από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και της πιθανώς υψηλότερης παραγωγής από το Ιράν, καθώς και των νέων εστιών Covid-19 στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (14:46 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 69,46 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,23% και το μπρεντ στα 71,69 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,28%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η BP αναμένει ότι η ισχυρή ζήτηση πετρελαίου θα διατηρηθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider