Καλύτερη επένδυση το Bitcoin από τον χρυσό σύμφωνα με ένα hedge fund $7,5 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλύτερη επένδυση το Bitcoin από τον χρυσό σύμφωνα με ένα hedge fund $7,5 δισ.
Μπάρες χρυσού και Bitcoin
Σύμφωνα με τον Τρόι Γκαγιέσκι, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά για το 2021.

Την άποψη πως το Bitcoin είναι καλύτερη επένδυση από τον χρυσό εξέφρασε ο Τρόι Γκαγιέσκι, υψηλόβαθμο στέλεχος του fund SkyBridge Capital, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 7,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να φτάσει σε νέα ιστορικά υψηλά για το 2021, αλλά το fund επιμένει στο Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα καθώς αναμένεται να παρουσιάσουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Γκαγιέσκι ανέφερε πως τόσο ο χρυσός όσο και το Bitcoin αναμένεται να σημειώνουν ράλι μέσα στους επόμενους μήνες, ακόμα και εάν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχωρήσει σε άρση των υποστηρικτικών μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, κίνηση που θα εντείνει την μεταβλητότητα στις αγορές. «Με το Bitcoin μπορείς να "ξεζουμίσεις" λίγο παραπάνω κέρδος απ' ότι με τον χρυσό» σημείωσε ο Γκαγιέσκι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η διεθνής επενδυτική κοινότητα παρατηρεί τις δηλώσεις της Fed για την αύξηση του πληθωρισμού, εν μέσω αναμονής για τη σταδιακά μείωση των μέτρων που ελήφθησαν στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Η παραπάνω διάθεση έχει αφήσει ένα «κενό» για το ποια θα είναι η πιο ασφαλής και αποδοτική επένδυση στην μετά-κορονοϊού εποχή, ειδικότερα εν μέσω της τάσης για απομάκρυνση από «παραδοσιακές» αγορές, όπως οι μετοχές και η αγορά συναλλάγματος.

Από την πλευρά του, ο Γκαγιέσκι σημειώνει πως η σταδιακή άρση της υποστηρικτικής πολιτικής της Fed δεν πρόκειται να αρχίσει πριν από το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SocGen: Γιατί ο χρυσός είναι καλύτερη επένδυση από το Bitcoin

gazzetta
gazzetta reader insider insider