Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές - Τα στοιχεία στο επίκεντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές - Τα στοιχεία στο επίκεντρο
Με μικρά κέρδη παρά τις αρχικές απώλειες στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι ευρωαγορές, ακολουθώντας το επιφυλακτικό ρεύμα των διεθνών αγορών.

Με μικρά κέρδη παρά τις αρχικές απώλειες στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι ευρωαγορές, ακολουθώντας το επιφυλακτικό ρεύμα των διεθνών αγορών, καθώς παρά τα θετικά σημάδια για την ανάκαμψη της οικονομίας, η προσμονή των επενδυτών στρέφεται προς τις ανακοινώσεις στοιχείων για τον πληθωρισμό την Πέμπτη, αλλά και στην δημοσίευση ευρωπαϊκών μάκρο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,09% στις 452,98 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,26% στις 7.087 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,15% στις 15.716 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,19% στις 6.528 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,78% στις 25.770 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στην Μαδρίτη ενισχύεται 0,16% στις 9.103 μονάδες.

Το κύριο γεγονός της εβδομάδας το οποίο αποσπά την προσοχή του επενδυτικού κοινού είναι η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Μαΐου στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται την Πέμπτη. Τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε 4,2% σε ετήσια βάση, που είναι και η ταχύτερη αύξηση από το 2008, κάτι που προκάλεσε αναταραχή στις αγορές. Αν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται θα μπορούσε να προκαλέσει την υποχώρηση της Fed, όσον αφορά την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Πτώση μη αναμενόμενη εμφάνισαν τον Απρίλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, εξαιτίας της εγχώριας ζήτησης. Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,2% σε εποχιακά προσαρμοσμένους όρους, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Reuters, να κάνουν λόγο για αύξηση 1%.

Ασία

Μεικτή εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας την Δευτέρα, με τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας να ξεχωρίζουν στην ατζέντα της ημέρας.

Η Κίνα αγόρασε προϊόντα αξίας 13,11 δισ. δολάρια από τις ΗΠΑ έναντι 13,94 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα μεγέθη του Μαΐου συνιστούν και τα χαμηλότερα από τον Οκτώβριο.

Οι κινέζικες εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 44,89 δισ. δολάρια τον Μάιο, από 42,05 δισ. δολάρια τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο ρυθμός επιβραδύνθηκε στο 21% σε ετήσια βάση, από 31% τον Απρίλιο.

Ως αποτέλεσμα, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 31,78 δισ. δολάρια τον Μάιο, από 28,11 δισ. δολάρια τον Απρίλιο.

Έτσι, την Δευτέρα ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο κέρδισε 0,27%, ο
S&P/ASX 200 στο Σίδνεϋ έχασε 0,19%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai ενισχύθηκε 0,11% και ο SZSE Component υποχώρησε οριακά 0,07%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απρόσμενη πτώση για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Απρίλιο

Κίνα: Μείωση αμερικάνικων εισαγωγών τον Μάιο - Διευρύνεται το εμπορικό πλεόνασμα έναντι των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider