Wall Street: Κέρδη για τους βασικούς δείκτες - Άνοδος 1,47% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη για τους βασικούς δείκτες - Άνοδος 1,47% για τον Nasdaq
wall street
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Σε θετικό επίπεδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενισχυμένοι από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,52% στις 34.756 μονάδες. O S&P 500 είχε άνοδο 0,88% στις 4.229 μονάδες, κοντά το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον Μάιο και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,47% στις 13.814 μονάδες.

Μέσα στην ημέρα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες ανήλθαν σε 559.000 από 278.000 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 610.000 νέες θέσεις.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε ανοδικά, από τις 266.000 στην αρχική μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ένα ποσοστό στο 5,9%.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, άλλο ένα tweet του Έλον Μασκ έφερε αναταράξεις στο bitcoin, όταν τουίταρε ένα meme για ένα ζευγάρι που χωρίζει, προσθέτοντας το hashtag #Bitcoin και μια ραγισμένη καρδιά.

Σε επιχειρηματικά νέα, ο δισεκατομμυριούχος των hedge-funds Ουίλιαμ Άκμαν και η SPAC του βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Universal Music η οποία θα μπορούσε να αποτιμήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της μουσικής βιομηχανίας στα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή μέσα. Θα ήταν και μια αποτίμηση άθλος, δεδομένου του χρέους της Universal στα 42 δισ. δολάρια.

H AMC έκλεισε με απώλειες 6,7%, οι οποίες ακολούθησαν τη "βουτιά" 18% στη χθεσινή συνεδρίαση. Ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη άνω του 80%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο

Μπάιντεν: «Το σχέδιό μας αποδίδει» για τις νέες θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider