Ξένα Χρηματιστήρια
04-06-2021 | 16:49

Wall Street: Τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας «καθοδηγούν» τους αγοραστές

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας «καθοδηγούν» τους αγοραστές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι δείκτες της Wall Street κινούνται ανοδικά στο τέλος της εβδομάδας, ενισχυμένοι από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που προκαλούν αυτοπεποίθηση για την οικονομική ανάκαμψη.

Ενδισυνεδριακά, ο Dow Jones κερδίζει 0,34% στις 34.695 μονάδες. O S&P 500 ενισχύεται 0,93% στις 4.223 μονάδες. O Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,41% στις 13.806 μονάδες.

Οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 559.000 από 278.000 τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 610.000 νέες θέσεις.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκε ανοδικά, από τις 266.000 στην αρχική μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 5,8% τον Μάιο από 6,1% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ένα ποσοστό στο 5,9%.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, άλλο ένα tweet του Έλον Μασκ έφερε αναταράξεις στο bitcoin.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla τουίταρε ένα meme για ένα ζευγάρι που χωρίζει επειδή ο άντρας χρησιμοποιεί στίχους των Linkin Park, προσθέτοντας το hashtag #Bitcoin και μια ραγισμένη καρδιά.

Σε επιχειρηματικά νέα, ο δισεκατομμυριούχος των hedge-funds Ουίλιαμ Άκμαν και η SPAC του βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Universal Music η οποία θα μπορούσε να αποτιμήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της μουσικής βιομηχανίας στα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή SPAC στην ιστορία. Θα ήταν και μια αποτίμηση άθλος, δεδομένου του χρέους της Universal στα 42 δισ. δολάρια. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Υποχωρεί η τιμή μετά το tweet «χωρισμού» του Έλον Μασκ

ΗΠΑ: Κάτω των προσδοκιών η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Μάιο

Universal Music: Ιστορική συμφωνία 40 δισ. δολαρίων με την SPAC του Μπιλ Άκμαν