Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές
Με το βλέμμα στην ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές αγορές.

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναμένουν και την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ τις επόμενες ημέρες, καθώς για την ώρα παραμένει η κατάσταση συσσώρευσης.

Σημειώνεται πως το κλίμα επιφύλαξης δεν «γύρισε» ούτε μετά από τις ανακοινώσεις των στοιχείων της Markit, που έδειξαν πως η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναπτύχθηκε με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2018.

Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 57,1 μονάδες έναντι 56,9 μονάδες που αναφερόταν στην αρχική μέτρηση της εταιρείας και έναντι προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για μια μέτρηση στις 56,9 μονάδες.

Πρόκειται για το υψηλότερο σημείο του σύνθετου PMI από τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο PMI υπηρεσιών της Ευρωζώνης αυξήθηκε στις 55,2 μονάδες, ξεπερνώντας την αρχική μέτρηση των 55,1 μονάδων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με την έκθεση της Markit, τις καλύτερες επιδόσεις στο σύνθετο PMI πετύχαν η Ιρλανδία (ιστορικό υψηλό), η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, υποδηλώνοντας πως η ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας έχει στον «πυρήνα» της τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,12% στις 450,79 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,61% στις 7.064 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,19% στις 15.632 μονάδες. ενώ στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 6.507 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 25.452 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται πτωτικά 0,42% στις 9.142 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider