Ήπιες μεταβολές για τους δείκτες της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές για τους δείκτες της Wall Street
wall street
Oι εταιρείες ενέργειας υπεραπέδωσαν, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν ισχυρή άνοδο σε νέο υψηλό δυόμισι και άνω ετών.

Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, ενώ οι εταιρείες ενέργειας υπεραπέδωσαν, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να ανακάμπτουν.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,14% στις 4.208,12 μονάδες, κατά 0,7% μακριά από το ιστορικό υψηλό του Μαΐου. Ο Dow Jones κέρδισε 25 μονάδες κλείνοντας στις 34.600,38, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο +0,14% στις 13.756,33 μονάδες, διαγράφοντας τις απώλειες από το υπόλοιπο της συνεδρίασης. Ο Dow και ο Nasdaq βρίσκονται κατά 1,4% και 3,2% αντίστοιχα χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά τους.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν ισχυρή άνοδο σε νέο υψηλό δυόμισι και άνω ετών, με το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου του πετρελαίου να έρχεται από τις προσδοκίες ότι τα αποθέματα βενζίνης θα μειωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, ενώ τα κέρδη ενισχύθηκαν έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε σε διυλιστήριο στο Ιράν.

Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκαν 1,11 δολάρια ή 1,6% στα 68,83 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Τα συμβόλαια έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Η Occidental Petroleum ενισχύθηκε 2,7% και η Marathon Oil 0,9%.

Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου σημείωσε αύξηση 4,9 δολάρια ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.909,90 δολάρια η ουγγιά.

Παράλληλα, οι μετοχές της AMC ενισχύθηκαν πάνω από 90% και τέθηκαν σε αναστολή. Η μετοχή άνοιξε σε ιστορικό υψηλό, στα 37,52 δολάρια και στη συνέχεια κατέγραψε κέρδη άνω του 90%. Το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό ήταν την περασμένη Παρασκευή (36,72 δολάρια), ενώ το τελευταίο ιστορικό υψηλό ήταν στα 35,86 δολάρια και καταγράφηκε στις 23 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Αντίθετα, οι τεχνολογικές μετοχές κινήθηκαν με πτώση. Η Zoom Video υποχώρησε 0,2%, ενώ Tesla και Microsoft επίσης έκλεισαν με αρνητικά πρόσημα.

Σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο της Fed, η εθνική οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε σε ένα μέσο βαθμό από τις αρχές Απριλίου έως τέλη Μαΐου, ωστόσο σε ένα γρηγορότερο ρυθμό από την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. «Αρκετοί τομείς» υπέδειξαν αντίρροπες δυνάμεις: Τα ποσοστά των εμβολιασμών αυξήθηκαν και τα μέτρα καραντίνας χαλάρωσαν, ωστόσο οι διακοπές στις εφοδιαστικές αλυσίδες ήταν επίσης αισθητές.

Οι αγορές βρίσκονται σε αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, ενώ οι φόβοι για τον πληθωρισμό και οι τρόποι που μπορεί να αντιδράσει η Fed σε αυτόν έχουν επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider