Wall Street: Δυναμικό άνοιγμα αλλά flat κλείσιμο και μεικτά πρόσημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Δυναμικό άνοιγμα αλλά flat κλείσιμο και μεικτά πρόσημα
wall street
Σε ρηχά νερά κινήθηκε η Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να κερδίζει 45 μονάδες και τους S&P500 και Nasdaq να χάνουν οριακά.

Σε ρηχά νερά κινήθηκε η Wall Street την Τρίτη, με τον Dow Jones να κερδίζει 45 μονάδες και τους S&P500 και Nasdaq να χάνουν οριακά. H έναρξη της συνεδρίασης ήταν δυναμική, βασισμένη σε θετικά οικονομικά στοιχεία, ωστόσο τα κέρδη εξανεμίστηκαν μέχρι το κλείσιμο, λόγω της ανησυχίας για άνοδο του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 34.575 μονάδες.
Ο S&P500 υποχώρησε 0,07% στις 4.201 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε οριακή πτώση 0,09% στις 13.736 μονάδες.

Η πρόσφατη άνοδος στον πληθωρισμό των ΗΠΑ πιθανότατα να εξατμιστεί μόλις η οικονομία ανακάμψει πλήρως και οι επιχειρήσεις επιστρέψουν στο φυσιολογικό, δήλωσε την Τρίτη η αξιωματούχος της Fed Lael Brainard.
Αναγνώρισε πως ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί «κάπως περισσότερο» από το αναμενόμενο και πως παρακολουθεί πολύ στενά για σημάδια εξέλιξης του με «μη-επιθυμητούς τρόπους».

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στις 62,1 μονάδες ανήλθε ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας της Markit στις ΗΠΑ για τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα τελικά στοιxεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.
Ειδικότερα, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 62,1 μονάδες έναντι 61,5 μονάδων στην αρχική μέτρηση και αντί 61,5 μονάδων που εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός. Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, έπεσε 0,02% ή 30 σεντ, στα 1.905 δολάρια ανά ουγγιά.

Αντίθετα, η τιμή του αργού εκτινάχθηκε σε υψηλό δύο ετών, μετά από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ+ πως θα αυξήσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου. Έτσι, η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, κέρδισε 1,40 δολάρια ή 2,1%, κλείνοντας στα 67,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου, κέρδισε 0,93 δολάρια, ή 1,3%, κλείνοντας στα 70,25 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Brainard (Fed): Δεν θα διαρκέσει ο πληθωρισμός, ωστόσο αυξήθηκε άνω του αναμενόμενου

Μικρές απώλειες για τον χρυσό, «κρατώντας» τα 1.900 δολάρια

Ρεκόρ διετίας για την τιμή του πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider