Eurobank Equities: «Buy» για τη μετοχή της Alpha Bank με τιμή στόχο στα 1,58 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: «Buy» για τη μετοχή της Alpha Bank με τιμή στόχο στα 1,58 ευρώ
Σύσταση «buy» με τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,58 ευρώ θέτει η Eurobank Equities.

Σύσταση «buy» με τιμή στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,58 ευρώ θέτει η Eurobank Equities τονίζοντας πως το project «Tomorrow» αποτελεί μια νέα αρχή για την τράπεζα στοχεύοντας σε RoTe 10% περίπου το 2024.

Παράλληλα, η διοίκηση στοχεύει σε δείκτη NPE 7% έως το τέλος του 2022 (από 26% pf για το Galaxy) και 2% έως το 2024. Προκειμένου να επιτύχει τον βραχυπρόθεσμο στόχο, η διοίκηση αποφάσισε να αυξήσει τις προγραμματισμένες συναλλαγές/τιτλοποιήσεις σε 8,1 δισ. ευρώ από 3,3 δισ. ευρώ προηγουμένως, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 1,3 δισ. ευρώ (συν τις προβλέψεις ύψους 0,3 δισ. ευρώ που ελήφθησαν στο δ' τρίμηνο του 2022). Από τα 8,1 δισ. ευρώ, σχεδόν το μισά περάσουν στον «Ηρακλή» μέσω τιτλοποιήσεων. Επιπλέον, μια αναμενόμενη αρνητική οργανική ροή κατά 0,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2022 θα οδηγήσει τα NPEs στα 2,9 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η ισχυρή αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου κατά περίπου 10 δισ. ευρώ θα προσθέσει 3 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες. Από 1% θα προσθέσουν i) η μείωση του κόστους κατά 15%, ii) η ετήσια άνοδος των προμηθειών κατά 9% και iii) η αύξηση της κερδοφορίας στη Ρουμανία στο 11%.Από μία ποσοστιαία μονάδα θα προσθέσουν i) η μείωση του κόστους κατά 15%, ii) η ετήσια άνοδος των προμηθειών κατά 9% και iii) η αύξηση της κερδοφορίας στη Ρουμανία στο 11%.

Η Eurobank Equities έχει υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό ότι η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας είναι αρκετά ισχυρή για να απορροφήσει τις απώλειες που σχετίζονται με την εξυγίανση του ισολογισμού της. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Alpha ο δείκτης CET 1 θα υποχωρήσει στο 12% περίπου χωρίς την αύξηση κεφαλαίου. Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κεφαλαίου, ο δείκτης CET 1 του ομίλου αναμένεται να φτάσει στο κατώτατο όριο του 14% περίπου (FL CET περίπου 12%) στο τέλος του 2021 και να διαμορφωθεί στο 15,6% περίπου στο τέλος του 2024, αρκετά υψηλότερα από το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή διατυπώνει τις ευοίωνες εκτιμήσεις της για την απόδοση της επικείμενης ΑΜΚ για τους νέους μετόχους τοποθετώντας την στο 21% ακόμα και αν η ΑΜΚ γίνει στο 1,10 ευρώ, με την απόδοση να ανεβαίνει στο 29%, 38% και 48% αν η τιμή της αύξησης πέσει χαμηλότερα στα Ευρώ 1,00, Ευρώ 0,90 και Ευρώ 0,80 αντιστοίχως. Σημειωτέων ότι για τον υπολογισμό της απόδοσης η χρηματιστηριακή δίνει στόχο για τον δείκτη τιμής προς ιδία ενσώματα κεφάλαια (PTBV) στο 0,54x, αρκετά πάνω από τα επίπεδα που διαπραγματεύεται η μετοχή σήμερα προσαρμοσμένη για την ΑΜΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider