Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών το πετρέλαιο
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,02 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,56% και το μπρεντ στα 70,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 70,63%.

Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ αναφορικά με τις περικοπές της παραγωγής. Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν και η αισιοδοξία για τις προοπτικές ζήτησης καυσίμων κατά τη θερινή περίοδο οδήγησης στις ΗΠΑ που είναι ο κορυφαίος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο αλλά . και τα στοιχεία από την Κίνα τα οποία έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργοστασίων αναπτύσσεται ταχύτατα.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανησυχίες για αυστηρότερους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID-19 σε μέρη της Ασίας, η αγορά φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στη θετική πλευρά της ζήτησης από τις ΗΠΑ και άλλες περιοχές της Ευρώπης», ανέφεραν αναλυτές της ING Economics σε σημείωμα την Τρίτη.

Ο ΟΠΕΚ + , ο οποίος συνεδριάζει την Τρίτη είναι πιθανό να συμφωνήσει τη διατήρηση της σταδιακής χαλάρωσης των περικοπών εφοδιασμού καθώς οι παραγωγοί εξισορροπούν την αναμενόμενη ανάκαμψη της ζήτησης έναντι πιθανής αύξησης της παραγωγής από το Ιράν.

Ο ΟΠΕΚ + αποφάσισε τον Απρίλιο να επιστρέψει στην αγορά μια ποσότητα της τάξεως των 2,1 εκατ. βαρελιών την ημέρα από το Μάιο έως τον Ιούλιο, καθώς αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία, τον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά θα είναι σε θέση να απορροφήσει αυτήν την πρόσθετη προσφορά και έτσι θα περιμένουμε από τον όμιλο να επιβεβαιώσει ότι θα αυξήσει την παραγωγή όπως είχε προγραμματιστεί τους επόμενους 2 μήνες», πρόσθεσαν οι αναλυτές της ING Economics.

Την Τρίτη το πρωί (13:48 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,02 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,56% και το μπρεντ στα 70,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,89%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider