Στο «κόκκινο» το κλείσιμο του Μαΐου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» το κλείσιμο του Μαΐου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Θετική εξαίρεση για τη Δευτέρα η αγορά του Μιλάνου, με μικρά κέρδη. Κλειστό το χρηματιστήριο του Λονδίνου λόγω τραπεζικής αργίας.

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από τον περιορισμένο όγκο των συναλλαγών λόγω των αργιών στη Wall Street και στην αγορά του Λονδίνου.

Το ζήτημα των πληθωριστικών πιέσεων εξακολουθεί να προβληματίζει τους επενδυτές, ενώ νωρίτερα τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Απρίλιο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 201.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έπεσε 0,51% στις 446.71 μονάδες.

Ο Stoxx 50 διολίσθησε 0,78% στις 4.038 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έχασε 0,63% στις 15.421 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC υποχώρησε 0,57% στις 6.447 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε οριακά 0,04% στις 0,04% στις 7.022 μονάδες και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη απώλεσε 0,80% στις 9.151 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η οικονομία της Πορτογαλίας συρρικνώθηκε κατά 3,3% το α' τρίμηνο σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο του 2020, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση μειώθηκε απότομα και ο τουρισμός επλήγη σοβαρά λόγω του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικό ξεκίνημα εβδομάδας στις ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider