Hepsiburada.com: Στον Nasdaq η 2η μεγαλύτερη πλατφόρμα online αγορών της Τουρκίας;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hepsiburada.com: Στον Nasdaq η 2η μεγαλύτερη πλατφόρμα online αγορών της Τουρκίας;
Η Hepsiburada.com, που είναι επισήμως γνωστή ως D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret, σχεδιάζει να πουλά τις μετοχές της στον τεχνολογικό δείκτη, σύμφωνα με τον φάκελο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η 2η μεγαλύτερη πλατφόρμα online αγορών της Τουρκίας έκανε αίτηση να εισαχθεί στον δείκτη Nasdaq της Wall Street, στο μέσο αυξανόμενου επενδυτικού ενδιαφέροντος για την σκηνή των start-up της χώρας.

Η Hepsiburada.com, που είναι επισήμως γνωστή ως D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret, σχεδιάζει να πουλά τις μετοχές της στον τεχνολογικό δείκτη, σύμφωνα με τον φάκελο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 28 Μαΐου. Δεν διευκρινίζει, ωστόσο, πόσες μετοχές σκοπεύει να πουλήσει ή πότε.

Η αίτηση ακολουθεί τον διπλασιασμό των εσόδων την προηγούμενη χρονιά καθώς τα μέτρα για την πανδημία οδήγησαν σε μια έκρηξη των online αγορών. Ακολουθεί, επίσης, μία σειρά τεχνολογικών deals στην Τουρκία που έχουν προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον τα προηγούμενα χρόνια, με τις αποτιμήσεις να φτάνουν τα δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Peak, μια τουρκική εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών πωλήθηκε στην Zynga για 1,8 δισ. δολαρίων πέρυσι, ενώ η Getir, εφαρμογή delivery σε είδη μπακαλικής, θα επιχειρήσει την άντληση κεφαλαίων σε ένα γύρο χρηματοδότησης που μπορεί να αυξήσει την αξία της σε πάνω από 7 δισ. δολάρια, από 2,6 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο.

Η Trendyol, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Τουρκία με την στήριξη του κινεζικού γίγαντα Alibaba, βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για άντληση νέων κεφαλαίων που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αποτίμηση της σε πάνω από 15 δισ. δολάρια, από 9,4 δισ. δολάρια νωρίτερα φέτος.

Η Hepsiburada.com προσέλαβε τις Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Bank of America Securities, UBS Investment Bank και Goldman Sachs για να κανονίσουν το deal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider