Άνοδος για το πετρέλαιο ενόψει των θετικών προοπτικών της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο ενόψει των θετικών προοπτικών της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 67,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,39% και το μπρεντ στα 69,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,32%.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από τις θετικές προοπτικές για αύξηση της ζήτησης καυσίμων το επόμενο τρίμηνο, ενώ οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνάντηση του ΟΠΕΚ + την Τρίτη και στις εξελίξεις αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο όμιλος στην παραγωγή.

Το Ιράν βρίσκεται σε συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις από τον Απρίλιο και εργάζεται προκειμένου η Τεχεράνη και η Ουάσιγκτον να καταγράψουν κάποια πρόοδο αναφορικά με τις κυρώσεις και τις πυρηνικές δραστηριότητες για να επιστρέψουν στην πλήρη συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία του 2015.

«Βλέπουμε τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά κατά 650.000 βαρέλια ημερησίως και 950.000 βαρέλια την ημέρα στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο αντίστοιχα», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ, προσθέτοντας ότι αυτό περιλαμβάνει και την αύξηση 500.000 βαρελιών την ημέρα της ιρανικής παραγωγής.

Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει τα σχέδιά του για σταδιακή μείωση των περικοπών εφοδιασμού έως τον Ιούλιο.

Από την άλλη, η παραγωγή αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε άνοδο 14,3% τον Μάρτιο, ενώ τα στοιχεία του Baker Hughes έδειξαν ότι οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν για δέκατο μήνα στη σειρά την περασμένη εβδομάδα.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (15:11 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 67,24 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,39% και το μπρεντ στα 69,63 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,32%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider