Με κέρδη αποχαιρέτησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη αποχαιρέτησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Υψηλότερα Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Σε υψηλά ρεκόρ κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών λαμβάνοντας ώθηση από τα «ισχυρά» οικονομικά δεδομένα για την απασχόληση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο κατά 0,57% στις 448,90 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04% στις 7.022 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,74% στις 15.519 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται σε ανάλογα επίπεδα 0,75% στις 6.484 μονάδες.

Από την άλλη, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 0,45% στις 25.169 μονάδες, και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη 0,42% στις 9.224 μονάδες.

Τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν χθες ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές έδειξαν να παρακολουθούν τις «διαπραγματεύσεις» των Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον για την έγκριση της κυβερνητικής πρότασης του Μπάιντεν για την ενίσχυση των υποδομών.

Παράλληλα, στο μέτωπο της πανδημίας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τη χρήση των εμβολίων των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού στις ηλικίες 12-15 ετών, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της ευρωπαϊκής αρχής φαρμάκων.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η οικονομία της διολίσθησε σε ύφεση τελικά το πρώτο τρίμηνο, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται 0,1% έναντι αρχικής εκτίμησης της στατιστικής υπηρεσίας Insee για ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. Η στατιστική υπηρεσία το απέδωσε στα πολύ πιο αδύναμα στοιχεία από τον κατασκευαστικό κλάδο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η εταιρεία πετρελαίου Total έχει σήμερα την ετήσια γενική συνάντηση των μετόχων, όπου θα συζητηθεί η πρόταση για την αλλαγή του ονόματος της σε TotalEnergies, με την οποία σηματοδοτεί την στροφή της προς «καθαρότερες» πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider