Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις προοπτικές επαναφοράς των ιρανικών εξαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο παρά τις προοπτικές επαναφοράς των ιρανικών εξαγωγών
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,95 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το μπρεντ στα 69,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,13%.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Παρασκευή λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ που αντισταθμίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των ιρανικών προμηθειών.

Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ συναντιούνται την Τρίτη 1 Ιουνίου, και προς το παρόν, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ουσιαστικά, ο όμιλος αναμένεται να επιβεβαιώσει την επόμενη εβδομάδα την πρόθεσή του για τη μείωση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου κατά 840.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο.

Η συλλογική παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ + αναμένεται να αυξηθεί κατά 350.000 βαρέλια την ημέρα τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο και κατά περισσότερα από 400.000 βαρέλια τον Ιούλιο. Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία μειώνει επίσης σταδιακά την επιπλέον μονομερή περικοπή του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα κατά τους επόμενους μήνες, ξεκινώντας με μηνιαίες αυξήσεις παραγωγής κατά 250.000 βαρέλια την ημέρα τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο.

Παρά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 σε μεγάλες αγορές εισαγωγής πετρελαίου στην Ασία όπως η Ινδία και η Ιαπωνία, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, καθώς και οι αναλυτές, αναμένουν από την αγορά να απορροφήσει τα πρόσθετα βαρέλια, ακόμη και σε περίπτωση που το Ιράν συμπεριληφθεί μεταξύ των εξαγωγέων πετρελαίου κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Ρωσία εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου βρίσκεται επί του παρόντος σε έλλειμμα περίπου 1 εκατομμυρίου βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλέξανδρος Νόβακ την Τετάρτη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Goldman Sachs διατήρησε τις προοπτικές της για αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα 80 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους.

Την Παρασκευή το πρωί (11:56 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,95 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το μπρεντ στα 69,55 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,13%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider