Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για Brent και WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για Brent και WTI
Σημαντικά κέρδη με άνοδο άνω του 0,80% για το WTI.

Με σημαντική άνοδο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης για το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από τα θετικά οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ, τα οποία καθησύχασαν τους επενδυτές που «έβλεπαν» μια πιθανή αύξηση τιμής από το Ιράν.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η τιμή του WTI έκλεισε με άνοδο 0,83%, κλείνοντας στα 66,75 δολάρια το βαρέλι και το Brent έκλεισε με άνοδο κατά 0,65% στα 69,32 δολάρια το βαρέλι, με σημαντικά κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ωστόσο, παρά τις bullish βάσεις για το πετρέλαιο συμπεριλαμβανομένης της εβδομαδιαίας μείωσης των αποθεμάτων αμερικάνικου αργού και βενζίνης, οι ανησυχίες για την επάνοδο του Ιράν στο διεθνές εμπόριο πετρελαίου, καθώς και το χτύπημα που επέφερε η Κίνα στους επενδυτές εμπορευμάτων, παραμένουν, δήλωσε στο Marketwatch ο αναλυτής Φιλ Φλιν. Το χτύπημα εκ μέρους της Κίνας «οδηγεί σε μια μακρά ρευστοποίηση η οποία βαραίνει πάνω στο συναίσθημα της αγοράς», συμπλήρωσε. Και όσον αφορά το Ιράν, κομβικό ρόλο θα παίξουν οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη, συνέχισε.

Στο «μέτωπο» της αμερικανικής οικονομίας, ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το εκτιμώμενο ποσοστό την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το CNBC, η αμερικανική οικονομία δείχνει να ενισχύει τη δυναμική της, με τα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν αύξηση των εξόδων για την αγορά εξοπλισμού στον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider