Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης
Μικτά πρόσημα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. 

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε οριακή πτώση 0,01%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στο -0,05%. Στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε ανοδικά 0,83%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,14% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 0,2%.

Εξάλλου, καθοριστικό ρόλο θα έχουν οι νέες συνθήκες που πιθανώς να δημιουργήσει η ΕΚΤ στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με αναλυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πιεζόμενο από τα δεδομένα της ανάκαμψης της Ευρωζώνης πιθανώς να προβεί σε μείωση του αριθμού αγορών μέσω του PEPP.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, επί τα χείρω αναμένεται να διαμορφωθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Ιούνιο, ενδεικτικά της ανησυχίας για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης εν μέσω των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Ο δείκτης πρόβλεψης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του ινστιτούτου GfK αναμένεται να υποχωρήσει στις -7 μονάδες από -8,6 τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -5,2 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κινήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, υποχωρώντας στις 406.000 από 444.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 425.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider