Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές
Μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη.

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με αυτές του Νότου να ανεβάζουν ρυθμούς έναντι Λονδίνου και Φρανκφούρτης.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην πορεία που θα ακολουθήσουν τα ισχυρά χαρτοφυλάκια έχουν οι νέες συνθήκες που πιθανώς να δημιουργήσει η ΕΚΤ στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πιεζόμενο από τα δεδομένα της ανάκαμψης της Ευρωζώνης πιθανώς να προβεί σε μείωση του αριθμού αγορών μέσω του PEPP.

Ωστόσο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα, ανέφερε σχετικά με τη μείωση του ρυθμού αγορών πως δεν πρέπει να ξεκινήσουν ακόμη, επικαλούμενος πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προηγουμένως.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,32% στις 446 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,20% στις 7.013 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες 0,27% στις 15.408 μονάδες, και στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά 0,7% στις 6.438 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,58% στις 24.920 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,31% στις 9.225 μονάδες.

Παράλληλα, επί τα χείρω αναμένεται να διαμορφωθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Ιούνιο, ενδεικτικά της ανησυχίας για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης εν μέσω των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού. Ο δείκτης πρόβλεψης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του ινστιτούτου GfK αναμένεται να υποχωρήσει στις -7,0 μονάδες από -8,6 τον Μάιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -5,2 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider