Χωρίς καταλύτες οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς καταλύτες οι ευρωπαϊκές αγορές
«Ξέμειναν από καύσιμα» οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με ήπιες μεταβολές ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναζητούν «καταλύτες» και σήματα ώστε να κινηθούν επιθετικότερα.

Παράλληλα, ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους γύρω από το πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο άρσης των υποστηρικτικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης. Σε συνέντευξη του στο Nikkei, ο Ιταλός τραπεζίτης δήλωσε πως «οι συνθήκες που βλέπουμε σήμερα δεν δικαιολογούν τη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ και η συζήτηση για τον περιορισμό του εκτάκτου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (PEPP) είναι ξεκάθαρα πρόωρη».

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 εμεινε αμετάβλητος στις 445,22 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες 0,04% στις 7.026 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 15.450 μονάδες, και στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,02% στις 6.391 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε απώλειες 0,46% στις 24.778 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινήθηκε χαμηλά στο 0,13% στις 9.196 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία διαμορφώθηκε στις 97 μονάδες για τον Μάιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSEE).

Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε ανέλθει στις 95 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider