Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις και ήπια άνοδος για τις τεχνολογικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις και ήπια άνοδος για τις τεχνολογικές μετοχές
Προσεχτικές κινήσεις στην Wall Street.

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Wall Street την Τετάρτη, εν μέσω νέας ανόδου του bitcoin αλλά και πολιτικών διαπραγματεύσεων που αφορούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης των υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται οριακά στο 0,03% και στις 34.324 μονάδες.
O S&P 500 ενισχύεται 0,21% και στις 4.197 μονάδες.
O Nasdaq κερδίζει 0,65%, στις 13.746 μονάδες.

Πάνω από τις 40.000 δολάρια «σκαρφάλωσε» και πάλι η τιμή του bitcoin, συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική πορεία, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης μετά την «βύθιση» κατά 30% της προηγούμενης εβδομάδας, φτάνοντας κοντά στα 30.000 δολάρια.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το CNBC, η πρόσφατη «κατρακύλα» του έχει δώσει ώθηση στην τιμή του χρυσού, του οποίου το κρυπτονόμισμα «φιλοδοξεί» να αποτελέσει αντίβαρο.

Στο μεταξύ, αναθερμαίνεται η συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα Μπάιντεν για την ενίσχυση των υποδομών, καθώς αναμένεται να κατατεθεί αντιπρόταση από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, το αργότερο έως το πρωί της Πέμπτης, με σκοπό να γεφυρωθούν τα ιδεολογικά χάσματα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι σχεδιάζουν να προτείνουν την αύξηση δαπανών χωρίς την αύξηση της φορολογίας.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, την εξαγορά των Metro Goldwyn Mayer Studios για 8,45 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Amazon, στο σημαντικότερο βήμα της δεύτερης να εδραιωθεί στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, με σκοπό να καταλάβει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της «πίτας» από την αγορά των streaming πλατφορμών. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon, μετά από την απόκτηση της Whole Foods το 2017, σε ένα deal αξίας 13,7 δισ. δολαρίων. H μετοχή της εταιρείας κερδίζει 0,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider