Ανοδικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες με φόντο στοιχεία για την οικονομία - Σε ρεκόρ ο DAX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες με φόντο στοιχεία για την οικονομία - Σε ρεκόρ ο DAX
Το πολιτικό κλίμα των ημερών περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της αεροπειρατείας και τις κυρώσεις που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ενάντια στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας.

Οι ευρωαγορές την Τρίτη κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, με την προσοχή των αγοραστών να στρέφεται προς την έρευνα του Ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στην Γερμανία, αλλά και σε στοιχεία για το ΑΕΠ της πρώτης οικονομικής δύναμης της Ευρωζώνης για το α’ τρίμηνο.

Καθώς οι φόβοι για τις πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν, το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται, σε συγχρονισμό και με τις διεθνείς αγορές σε ΗΠΑ και Ασία. Στην τελευταία, το κλείσιμο επεφύλασσε κέρδη 0,67% για τον ιαπωνικό Nikkei, 0,98% για τον αυστραλιανό ASX200, και ακόμη πιο σημαντική ενίσχυση για τους κινεζικούς Shanghai (2,40%) και SZSE (2,34%).

Πίσω στην Γηραιά Ήπειρο, και το πολιτικό κλίμα των ημερών περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της αεροπειρατείας και τις κυρώσεις που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ενάντια στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας. Η ένταση επεκτείνεται βάζοντας στο κάδρο και την Ρωσία, με τον επενδυτικό κόσμο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Έτσι, την Τρίτη ο Stoxx600 κερδίζει 0,46%, στις 447,10 μονάδες.

Στην Φραγκφούρτη, ο DΑΧ ενισχύεται 0,71% ή πλέον των 110 μονάδων, σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 15.548 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο CAC κερδίζει οριακά 0,08% και στις 6.414 μονάδες.
Αντίστοιχα, ο αγγλικός FTSE οριακά κερδίζει 0,07% στις 7.056 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο FTSE στην Ιταλία, κερδίζει 0,39% στις 24.987 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 0,19% στις 9.223 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ifo: Εκτόξευση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - Συρρίκνωση του ΑΕΠ πλέον των προσδοκιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider