Wall Street: Συνεχόμενα κέρδη για τον DJ - Στο +1,41% ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχόμενα κέρδη για τον DJ - Στο +1,41% ο Nasdaq
Οι τεχνολογικές μετοχές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Το ανοδικό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας συνέχισε ο Dow Jones σημειώντας τρίτη μέρα κερδών, με άνοδο κοντά στο 3% ενδοσυνεδριακά.

Οι τεχνολογικές μετοχές είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς υπήρξαν θετικά σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά των crypto, που υπέστη καθίζηση τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο κατά 0,54%, στις 34.393 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,99%, στις 4.197 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,41%, στις 13.661 μονάδες.

To Bitcoin ενισχύθηκε σχεδόν 14% πάνω από τα 38.000 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει κάτω από τα 32.000 δολάρια την Κυριακή. Το ether, αυξήθηκε από τα 1.800 την Κυριακή στα πάνω από 2.300 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ το dogecoin, ανέκαμψε στα 33 σεντς τη Δευτέρα.

Στη μάχη κατά της πανδημίας, σημαντική βελτίωση σημείωσαν οι ΗΠΑ στις οποίες καταγράφηκε το χαμηλότερο επίπεδο κρουσμάτων για 11 μήνες. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων μολύνσεων για την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στις 25.270, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν δραστικά καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται, με πάνω από το 49% του πληθυσμού να έχει λάβει έστω μια δόση, και πάνω από το 39% να έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Σε εταιρικά νέα, η μετοχή της Virgin Galactic κλερδισε πλέον του 17%, ενδοσυνεδριακά, καθώς η διαστημική εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει μια αποστολή της μετά από πάνω από δύο χρόνια. Η αύξηση στην τιμή της μετοχής ακολουθεί μια «εκτόξευση» 30% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η Tesla που πρωταγωνίστησε στην κάθοδο της τιμής του bitcoin τις προηγούμενες ημέρες, είχε μικρή αύξηση κατά 0,5% στη μετοχή της, καθώς έδειξε να επωφελείται από την επάνοδο των κρυπτονομισμάτων, έχοντας πολλά bitcoin στο χαρτοφυλάκιο της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider