Άνοδος 2,9% για το Brent με ώθηση από το Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 2,9% για το Brent με ώθηση από το Ιράν
Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα, το μπρεντ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 68,40 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 2,9%.

Με άνοδο κοντά στο 3% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Δευτέρας για το BRent, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι πως οι αγορές θα μπορέσουν να απορροφήσουν το ιρανικό πετρέλαιο που πιθανόν να εισρεύσει στην αγορά, αν προχωρήσει η άρση των κυρώσεων.

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα, το μπρεντ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 68,40 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 2,9%, ενώ το WTI έκλεισε στα 65,94 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,7%.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, ακόμη και εάν το Ιράν προχωρούσε σε μια επιθετική αύξηση παραγωγής και εξαγωγών, αυτό δεν θα επηρέαζε την πτώση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι μια αποτυχία να συμφωνηθεί παράταση της συμφωνίας παρακολούθησης θα βύθιζε τις ευρύτερες, έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία το 2018 και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider