Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λαμβάνοντας ώθηση από το Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λαμβάνοντας ώθηση από το Ιράν
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,59 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,59% και το μπρεντ στα 67,41 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,48%.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τεχεράνη για παράταση της συμφωνίας μετάδοσης εικόνων από τις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις για έναν ακόμη μήνα.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σχεδόν κατά 3% την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να άρουν τις κυρώσεις στους τομείς πετρελαίου, τραπεζικών συναλλαγών και ναυτιλίας της χώρας του.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι μια αποτυχία να συμφωνηθεί παράταση της συμφωνίας παρακολούθησης θα βύθιζε τις ευρύτερες, έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία το 2018 και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις.

Ωστόσο, όπως εκτιμά η Goldman Sachs, ακόμη και εάν το Ιράν προχωρούσε σε μια επιθετική αύξηση παραγωγής και εξαγωγών, αυτό δεν θα επηρέαζε την πτώση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου».

Την Δευτέρα το απόγευμα (16:50 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,59 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,59% και το μπρεντ στα 67,41 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,48%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider