Wall Street: Άγγιξε τις 250 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άγγιξε τις 250 μονάδες ο Dow Jones
Οι τεχνολογικές μετοχές «παίρνουν τα πάνω τους» καθώς υπάρχουν θετικά σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά των crypto.

Η Wall Street σε συγχρονισμό με τις διεθνείς αγορές, ξεκινά την νέα εβδομάδα με ανοδικές τάσεις στους δείκτες μετά από ένα πενθήμερο με απώλειες, με τις τεχνολογικές μετοχές να «παίρνουν τα πάνω τους» καθώς υπάρχουν θετικά σημάδια σταθεροποίησης στην αγορά των crypto που υπέστη καθίζηση τις προηγούμενες ημέρες. Μια επιπλέον νότα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης προσφέρει η ραγδαία πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Έτσι, ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones κερδίζει 0,76%, στις 34.466 μονάδες.
O S&P 500 ενισχύεται 1,29%, στις 4.208 μονάδες.
O Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,66%, στις 13.695 μονάδες.

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά από μια «διαβολική» εβδομάδα όπου bitcoin και ether έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια, στον απόηχο των αποφάσεων ΗΠΑ και Κίνας να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους στις συναλλαγές με τα διαδικτυακά νομίσματα.

To Bitcoin ενισχύεται σχεδόν 14% πάνω από τα 38.000 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει κάτω από τα 32.000 δολάρια την Κυριακή. Το ether, αυξήθηκε από τα 1.800 την Κυριακή στα πάνω από 2.300 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ το dogecoin, ανακάμπτει στα 33 σεντς τη Δευτέρα (από τα 24 την Κυριακή).

Στη μάχη κατά της πανδημίας, σημαντική βελτίωση εμφανίζεται στις ΗΠΑ στις οποίες καταγράφηκε το χαμηλότερο επίπεδο κρουσμάτων για 11 μήνες. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων μολύνσεων για την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στις 25.270, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν δραστικά καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται, με πάνω από το 49% του πληθυσμού να έχει λάβει έστω μια δόση, και πάνω από το 39% να έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Σε εταιρικά νέα, η μετοχή της Virgin Galactic κερδίζει πλέον του 17% καθώς η διαστημική εταιρεία κατάφερε να ολοκληρώσει μια αποστολή της μετά από πάνω από δύο χρόνια. Η αύξηση στην τιμή της μετοχής ακολουθεί μια «εκτόξευση» 30% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η Tesla που πρωταγωνίστησε στην κάθοδο της τιμής του bitcoin τις προηγούμενες ημέρες, γνωρίζει μικρή αύξηση 0,5% στην μετοχή της, καθώς δείχνει να επωφελείται από την επάνοδο των κρυπτονομισμάτων, έχοντας πολλά bitcoin στο χαρτοφυλάκιο της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα, μετά τη «διαβολική» εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider