Δεν «ανέκαμψε» ο S&P 500 - Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών από τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν «ανέκαμψε» ο S&P 500 - Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών από τον Φεβρουάριο
Η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει από τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε στην αρχή της εβδομάδας

Τα κέρδη που σημείωσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα «έχασε» κατά την ολοκλήρωση των συναλλαγών ο S&P 500, «κλείνοντας» την εβδομάδα σε οριακά επίπεδα, υπό την πίεση των απωλειών στην τιμή του bitcoin.

Η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει από τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε στην αρχή της εβδομάδας, ενώ οι αγορές συνεχίζουν να αποτιμούν τους κινδύνους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και στα άλλα μεγάλα ΑΕΠ του κόσμου.

Στην κίνηση των δεικτών, o Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% στις 34.207 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,08% στις 4.155 μονάδες, και ο Nasdaq έχασε 0,48% στις 13.470 μονάδες.

Το Bitcoin κατέγραψε πτώση άνω του 8% το απόγευμα της Παρασκευής το bitcoin, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών, παρά τη χθεσινή ανάκαμψη.

Οι ανακοινώσεις από την Κίνα και συγκεκριμένα του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε και του Κινεζικού Συμβουλίου ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκάλεσε νέα «κατρακύλα» στα ψηφιακά νομίσματα.

Στα οικονομικά δεδομένα, τα στοιχεία των δεικτών PMI της Markit για την πορεία των κλάδων της μεταποίησης και των υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Μάιο έδειξαν νέο ρεκόρ και στους 2 τομείς της αμερικανικής οικονομίας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της μέρας, η μετοχή της Foot locker σημειώνει κέρδη κοντά στο 2%, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας αθλητικών ειδών με αύξηση πωλήσεων άνω του 80% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider