Η Κίνα φέρνει πτώση άνω του 8% για το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα φέρνει πτώση άνω του 8% για το bitcoin
Την πτώση των ψηφιακών νομισμάτων σήμερα προκάλεσαν οι ανακοίνωσεις της Κίνας.

Πτώση άνω του 8% κατέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής το bitcoin, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών, παρά τη χθεσινή ανάκαμψη.

Οι ανακοινώσεις από την Κίνα και συγκεκριμένα του Κινέζου αντιπροέδρου Λιου Χε και του Κινεζικού Συμβουλίου ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκάλεσε νέα «κατρακύλα» στα ψηφιακά νομίσματα.

Σύμφωνα με το CNBC, στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη «η αντιμετώπιση των συνθηκών εξόρυξης και εμπορίας bitcoin και η αποφασιστική αποτροπή μετάδοσης μεμονωμένων κινδύνων στην κοινωνία», σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει αυστηρά όρια, για το ρυθμιστικό πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων.

Η είδηση προκάλεσε πτώση άνω του 8% στην τιμή του bitcoin, ενώ ισχυρές απώλειες καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα, με τις απώλειες στο ether να πλησιάζουν το 12%, το Binance Coin είχε υποχώρηση άνω του 14% και το Dogecoin είχε απώλειες άνω του 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Το Bitcoin από «τρέντι έγινε κακόγουστο» - Το φαινόμενο «Τίνκερμπελ»

SocGen: Γιατί ο χρυσός είναι καλύτερη επένδυση από το Bitcoin

Προς τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας τα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider