Με κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές
Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Διστακτικότητα στο FTSE.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Wall Street να συμβάλλει σε αυτό κλείνοντας χθες με γενναία άνοδο που συνεχίζεται και σήμερα.

Επιπλέον, οι οικονομίες αρχίζουν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 9,2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 4,5%. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα του ιματισμού, καθώς οι πωλήσεις ρούχων αυξήθηκαν κατά 70% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη και στο Eurogroup της Λισαβόνας, με τους αξιωματούχους της ΕΕ να τονίζουν τις δυσκολίες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης στους επόμενους μήνες.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 444.44 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE υποχώρησε οριακά 0,02% στις 7.018 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,44% στις 15.437 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC ενισχύθηκε 0,68% στις 6.386 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 1,10% στις 24.975 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσε άνοδο 0,87% στις 9.204 μονάδες.

Στη μεγάλη πρόκληση που αποτέλεσε και αποτελεί η πανδημία κορονοϊού, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι κατά την παρέμβασή του στη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη.

«Η διεθνής κρίση δεν τελείωσε, πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Εμείς στην Ευρώπη αρχίσαμε να βλέπουμε το τέλος αυτής της τραγωδίας, αλλά σε άλλες χώρες αυτό δεν συμβαίνει», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider