Sell off στο Χρηματιστήριο - Σε ελεύθερη πτώση οι τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sell off στο Χρηματιστήριο - Σε ελεύθερη πτώση οι τράπεζες
«Βουτιά» άνω του 3% για τον Γενικό Δείκτη. Στο -28% η Alpha Bank ακολουθεί στο -15% η Εθνική Τράπεζα.

Βαριές απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι πρωινές φήμες για ΑΜΚ της Alpha Bank επιβεβαιώθηκαν με την τράπεζα να ανακοινώνει πως προχωρά σε κινήσεις για αναπτυξιακή αύξηση 800 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το σε τι τιμή θα γίνει η ΑΜΚ, οδηγεί τη μετοχή στο -28% έχοντας φτάσει και στο -30%. Αντίστοιχες κινήσεις υπέρ των short στα παράγωγα με τη σημερινή λήξη της σειρά Μαΐου. Στο -32% το συμβόλαιο της Alpha λήξης Σεπτεμβρίου στο -14,34% της ΕΤΕ.

Αξίζει να επισημάνουμε πως πηγές από τη Διοίκηση της ΕΤΕ και της Eurobank επισήμαναν πως δεν θα κινηθούν το επόμενο διάστημα σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,40% χάνοντας 30,24 μονάδες με τον τζίρο στα 106,62 εκατ. ευρώ λόγω των κινήσεων στον τραπεζικό κλάδο. Ο FTSE 25 υποχωρεί 3,78% στις 2.070 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κλάδος βυθίζεται κατά 13,87% στις 488,80 μονάδες.

Στις τράπεζες καταγράφεται άτακτη υποχώρηση, με την Alpha Bank στο -30% την ΕΤΕ να ακολουθεί στο 14,27%, τη Eurobank στο 7,46% και την Τρ. Πειραιώς στο -7,36%. Ενδεικτικό του κλίματος και των βίαιων πωλήσεων είναι πως οι τράπεζες έχουν κάνει τζίρο 78/106,62 εκατ. ευρώ.

Φυσικά οι πιέσεις περνάνε σε ολόκληρο το ταμπλό, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, με κλάδους όπως οι κατασκευές και η ενέργεια να δίνουν μάχη για να διαχωρίσουν την πορεία τους.

Δυναμική άνοδο συνεχίζει να καταγράφει η Aegean στο 2,9% ενώ ακολουθούν Coca Cola, Τιταν και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider