Έσπασε το τριήμερο πτωτικό σερί στη Wall, κέρδη άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το τριήμερο πτωτικό σερί στη Wall, κέρδη άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq
Με ώθηση από τον κλάδο της τεχνολογίας. Microsoft, Facebook και Alphabet κέρδισαν πάνω από 1%, ενώ Netflix και Apple έκαναν ράλι άνω του 2%.

Κέρδη, που ξεπέρασαν το 1%, κατέγραψαν οι δείκτες της Wall στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, βάζοντας τέλος στο τριήμερο αρνητικό σερί, με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να ενισχύουν το κλίμα.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,1% κλείνοντας στις 4.159,12, με τον κλάδο της τεχνολογίας να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,8% στις 13.535,74 μονάδες, καθώς Microsoft, Facebook και Alphabet κέρδισαν πάνω από 1%. Netflix και Apple έκαναν ράλι άνω του 2%. Ο Dow Jones έκλεισε με +0,6%, κερδίζοντας 188,11 μονάδες και φτάνοντας στις 34.084,15.

Παρά τα κέρδη της Πέμπτης, σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Dow καταγράφει πτώση 0,9%, ο S&P 500 0,4%, ενώ ο Nasdaq είναι σε τροχιά απωλειών μικρότερης τάξης.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ανήλθαν στις 444.000 για την εβδομάδα έως τις 15 Μαΐου, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου του 2020, έναντι 478.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 450.000 αιτήσεις.

Στα εμπορεύματα, πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου. Το αργό West Texas Intermediate, παραδόσεως Ιουνίου, (το οποίο και έληξε στο τέλος της συνεδρίασης), υποχώρησε 1,31 δολάρια ή 2,1% στα 62,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα, με κέρδη για έκτη συνεχόμενη ημέρα ολοκληρώθηκαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα οι διαπραγματεύσεις για τον χρυσό. Πρόκειται για τις περισσότερες συνεχόμενες συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο, από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Η τιμή του χρυσού, στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, κέρδισε 0,02%, για να κλείσει στα 1.881 δολάρια η ουγγιά.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν εξάλλου οι αναφορές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), καθώς στα πρακτικά διαφάνηκε πρόθεση των αξιωματούχων της τράπεζας για άρση των υποστηρικτικών μέτρων τους επόμενους μήνες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Cisco βρέθηκε να υποχωρεί 3%, έπειτα τις χαμηλότερες των προσδοκιών εκτιμήσεις που ανακοίνωσε για το τρέχον τρίμηνο, ενώ η Oatly έκανε ράλι 24% στο ντεμπούτο της εταιρείας στον Nasdaq.

Στα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin, το οποίο είχε ενισχυθεί 9%, ξεπερνώντας τα 41.000 δολάρια, έπειτα από τη «βουτιά» της Τετάρτης που το οδήγησε κάτω από τα 30.000 δολάρια, επέστρεψε στα περίπου 38.660 δολάρια, έπειτα από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ότι θα λάβει μέτρα στις αγορές και τις συναλλαγές στα κρυπτονομίσματα, απαιτώντας οποιαδήποτα συναλλαγή αξίας 10.000 δολαρίων και πάνω να γνωστοποιείται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider