Πτώση για τα futures του αργού πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για τα futures του αργού πετρελαίου
«Η προσφορά από το Ιράν θα μπορούσε να επιστρέψει στην αγορά», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets UK.

Πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια πετρελαίου, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου. Οι τιμές υποχώρησαν καθώς «η προσφορά από το Ιράν θα μπορούσε να επιστρέψει στην αγορά», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets UK.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης «εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε χαλάρωση ορισμένων από τις κυρώσεις στο Ιράν», ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι ισχυρίστηκε ότι σε ορισμένα βασικά θέματα έχει επιτευχθεί συμφωνία, αν και ορισμένα άλλα μικρότερα παραμένουν, είπε ο Hewson.

Το αργό West Texas Intermediate, παραδόσεως Ιουνίου, (το οποίο και έληξε στο τέλος της συνεδρίασης), υποχώρησε 1,31 δολάρια ή 2,1% στα 62,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου κατέγραψαν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου. Το WTI Ιουλίου, έχασε 1,41 δολάρια ή 2,2%, κλείνοντας στα 61,94 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider