Διόρθωση στη Wall Street αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διόρθωση στη Wall Street αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας
Ευκαιρία επανατοποθέτησης των επενδυτών από τις διορθωτικές κινήσεις. Ήπιες απώλειες στη Wall Street.

Κατάφεραν να μαζέψουν τις ισχυρές απώλειες που καταγράφοντας στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street οι επενδυτές. Αντίστοιχα ανάλογες κινήσεις έγιναν τόσο στα εμπορεύματα, όσο και στα κρυπτονομίσματα. Και αυτό διότι η διόρθωση αποτελεί πάντοτε μια ευκαιρία εισόδου νέων χαρτοφυλακίων.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,48%, στις 33.896 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,29% στις 4.115 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες οριακές απώλειες 0,03%, κλείνοντας στις 13.299 μονάδες.

Μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Chevron, της Nike και της Goldman Sachs στο βιομηχανικό δείκτη.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε φτάνοντας στο 1,674%.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, προς τα κάτω κινήθηκαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 1,569 εκατ. ενάρξεις έναντι 1,733 εκατ. ενάρξεις τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,702 εκατ. ενάρξεις κατοικιών.

Οι άδειες κατασκευής κατοικιών διαμορφώθηκαν σε 1,76 εκατ. για τον Απρίλιο, από 1,755 εκατ. τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,77 εκατ. αδειών.

Από την άλλη επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση για την σταδιακή απαγκίστρωση της Fed από τις αγορές. Ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed, σύμφωνα με διεθνή μέσα, επεσήμαναν την πιθανότητα συζήτησης ενός σταδιακού tapering σε μια επερχόμενη συνάντηση εάν η οικονομία συνεχίσει καταγράφει ταχεία πρόοδο, βγαίνοντας από το «τούνελ της πανδημίας».

«Ένας αριθμός αξιωματούχων άφησε να εννοηθεί ότι αν η οικονομία συνέχιζε να σημειώνει ταχεία πρόοδο προς τους στόχους της Επιτροπής, ίσως θα ήταν κατάλληλο σε κάποιο σημείο στις επόμενες συνεδριάσεις να αρχίσουν οι συζητήσεις για ένα σχέδιο προσαρμογής του ρυθμού αγορών στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider