Επικράτησαν οι αγοραστές στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικράτησαν οι αγοραστές στις ευρωπαϊκές αγορές
Δυναμικό κλείσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημάδια προσαρμοστικότητας έδειξαν τα οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις έντονες διορθωτικές κινήσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων. Ώθηση έδωσε και το σήμα των αγοραστών από τη μεριά της Wall Street.

Σε μια εβδομάδα που στην αρχή της επικράτησαν οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού, επανήλθε το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την αρχή του 2021 στις διεθνείς αγορές.

Έτσι, ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,86% στις 441 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 0,9% στις 7.026 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,01% στις 15.352 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 1,54% στις 6.385 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 1,14% στις 24.766 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ισχυροποιήθηκε 2% στις 9.145 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αύξηση 2,2% κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ισπανία σε ετήσια βάση για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η μέτρηση κινείται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 2% συγκριτικά με τον Μάρτιο, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για μια μέτρηση στο 1,9%.

Παράλληλα, το Δ.Σ της ΕΚΤ συμφώνησε ότι οι μελλοντικές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP λόγω πανδημίας θα συνεχίσουν να βασίζονται στην κοινή αξιολόγηση των όρων χρηματοδότησης και στις προοπτικές πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider